FBI’ın e-posta sistemi saldırıya uğrayıp, binlerce sahte siber güvenlik uyarıları gönderdi

Bilinmeyen bir tehdit aktörü tarafından, FBI’a ait e-posta sunucularından birinin güvenliği ihlal edilerek, gerçekleştirildiği iddia edilen fakat sahte olan bir siber saldırı ile ilgili uyarının yer aldığı binlerce spam e-postası gönderildi. Saldırıyı ilk olarak dünyadaki  istenmeyen postaları, kimlik avı, kötü amaçlı yazılım ve botnet’ler gibi ilgili siber tehditleri izleyen ve uluslararası kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Spamhaus tarafından tespit edildi.

Gönderilen sahte e-postalarda; siber saldırıların arkasında Vinny Troia’nın olduğu ayrıca “Orange Is the New Black” adlı dizinin 5. sezonu internete sızdıran kötü şöhretli hack grubu The Dark Overlord ile ilişkili olduğunu iddia eden bilgiler yer alıyordu. Normalde ise Vinny Troia adlı kişi NightLion Security adlı siber güvenlik şirketinin kurucusu olan bir siber güvenlik araştırmacısıdır.

Siber güvenlik araştırmacısı Kevin Beaumon, gönderilen e-postaların “Alan Adı Anahtarlarıyla Tanımlanmış E-posta” anlamına gelen DKIM kayıtlarını analiz ettikten sonra e-postaların FBI sunucularından geldiğini onayladı.

FBI saldırıyı doğularken, ilgili sunucunun kapatıldığı duyurdu

FBI yaptığı basın açıklamasıyla saldırıyı doğrularken, güvenliği ihlal edilmiş sunucunun da kapatıldığını belirtti. Bunun dışında FBI, şu anda paylaşabileceği daha fazla bilgiye sahip olmadığını da belirtiyor.

Önceki Yazı

Google TAG: MacOS “sıfırıncı gün” açığı kullanılarak, Hong Kong’daki kullanıcılar hedef alındı

Sonraki Yazı

“Moses Staff” adlı yeni bir tehdit aktörü, İsrail merkezli şirket ve kuruluşları hedef alıyor

İlgili İçerikler