Çin: Yabancı bir istihbarat teşkilatı Çin merkezli havayolu şirketlerini hackleyip, yolculara ilişkin verileri çaldı

Kaynak: Unsplash / Aleksei Zaitcev

Çin’in Devlet Güvenlik Bakanlığı (MSS)’ye bağlı sivil istihbarat, güvenlik ve gizli polis teşkilatı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bir yabancı istihbarat teşkilatı tarafından 2020 yılı içerisinde birkaç havayolu şirketinin hacklenip, yolcularla ilgili seyahat kayıtları çalınmış. İlk olarak saldırının keşfedilme olayı ise Ocak 2020’de bir Çin havayolu şirketinin MMS yetkililerine bir güvenlik ihlali bildirmesinden sonra gelmiş.

Saldırıya ilişkin yapılan incelemelerden sonra, saldırganların yolculara ilişikin ayrıntılar ve diğer verileri indirmek için tasarlanmış özel bir truva atı kullandıkları keşfedilmiş. Yapılan diğer araştırmalarda da, başka havayolu şirketlerinde de aynı şekilde veri hırsızlığının izine rastlanmış.

MSS, kamu kaynaklı haber kanalı aracılığıyla yayınladığı bir basın açıklamasında; derinlemesine gerçekleştirilen soruşturmaların ardından, saldırıların dikkatlice planlandığı ve denizaşırı bir  casus istihbarat teşkilatı tarafından gizlice gerçekleştirildiği doğrulandığı belirtilmiş. Fakat herhangi bir kurum, devlet yada teşkilat ismi herhangi bir şekilde belirtilmemiş.

Önceki Yazı

DeFi platformu bZx’den 55 milyon dolardan fazla kripto para çalındı

Sonraki Yazı

Europol: 2021 yılında REvil/GandCrab fidye yazılım çetesiyle bağlantılı 7 kişi tutuklandı

İlgili İçerikler