More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Ukrayna Polisi, kara para aklayan bir siber suç çetesini çökertti

Ukrayna kolluk kuvvetleri tarafından yapılan basın açıklamasında,  kripto para cüzdanlarından para çalmak ve diğer siber suç örgütleri için kara para aklamak konusunda uzmanlaşmış bir siber suç çetesinin ifşa edildiği belirtildi. Darknet üzerinden müşterilerine hizmet veren çete, ABD makamları ile yürütülen ortak operasyon sonucunda ele geçirildi.

ABD makamlarının desteğiyle, Ukrayna ulusal polisi ve Başsavcılık’ın katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, Güney Ukrayna’nın Mykolaiv kentindeki adreslerde aramalar yapıldı. Yetkililer, kullanıcılara zararlı yazılım bulaştırmak ve elde ettikleri suç gelirlerini aklamak için kullanılan donanım kaynaklarına, yazılım programlarına ve diğer materyellere el koyduklarını belirtti.

Kaynak: NPU

Toplanan bilgi ve materyallerin, Ukraynalı suçluların yabancı müşterileri de dahil olmak üzere tüm sorumlu kişileri kovuşturmak için analiz edildiği açıklandı ancak olaya karışanların sayısı ve tutuklu olup olmadıklarına ilişkin ayrıntı verilmedi.

Yetkililer, çeşitli finansal hizmetler aracılığıyla transfer edilen fonların çoğunlukla dünyanın farklı yerlerinde siber hırsızlık ve bankacılık sistemlerine saldırı yapan bilgisayar korsanlarına ait olduğunu düşünüyor.