AT&T’nin 70 milyon müşterisine ait veri kayıtları satışa çıkarıldı

ABD merkezli telekom devleri bu aralar veri ihlalleri gündemde. İlk olarak geçen hafta sonu ortaya çıkan ve hala araştıılan T-Mobile veri ihlaliydi. Bu hafta içi yine bir telekom devi olan AT&T ile ilgili tanınmış bir tehdit aktörü tarafından, 70 Milyon müşteriye ait veri kayıtlarının olduğu veri tabanı satışa çıkarıldı.

ShinyHunters olarak bilinen bu tehdit aktörü tarafından 19 Ağustos günü bir yer altı formunda yayınlanan iletide, başlangıç fiyatı 200 Bin Dolar olarak belirlenen verilerin 30 Bin Dolarlık açık arttırmayla satışa sunulmuş. Bunun yanında hemen satın almak kişilerin 1 Milyon Dolar ödeyip, satın alabileceklerini de belirtiyor.

Kaynak: webRecord Media

Tehdit aktörü tarafından paylaşılan veri örneklerinden görüleceği gibi veri tabanının müşterilerin adları, adresleri, telefon numaraları, Sosyal Güvenlik numaraları ve doğum tarihini içerdiği görülüyor.

AT&T: Veri sızıntısı iddiasını yalanladı

Gizmodo’nun ulaştığı bir AT&T sözcüsü; ortaya çıkan verilerle ilgili yaptıkları araştırmada, bu verilerin kendi sistemlerinden gelmiş gibi görünmediğini belirtmiş.

Bunun yanında BleepingComputer tarafından ulaşılan bir AT&T sözcüsüyle yapılan e-posta görüşmesinde, bu verilerin üçüncü bir taraf vasıtasıyla çalınıp-çalınmadığı hakkında soru sorulmuş. Sözcü,  bu bilgilerin kendi sistemlerinden gelmediği göz önüne alındığında, nereden geldiği veya geçerli olup olmadığı konusunda spekülasyon yapamayacaklarını belirtmiş.

Önceki Yazı

T-Mobile: Saldırganlar 48,6 Milyon kişiye ait veri kayıtlarını çaldı

Sonraki Yazı

Google, 8 sahte kripto para madenciliği uygulamasını Play Store’dan kaldırdı

İlgili İçerikler

Uber, üçüncü parti kaynaklı yeni bir veri sızıntısı yaşadı

Uber, yakın bir dönemde yaşadığı siber saldırı ve veri ihlalinden sonra üçüncü taraf kaynaklı yeni bir veri sızıntısı yaşadığını doğruladı. Tehdit aktörleri, Uber’e varlık yönetimi ve izleme hizmetleri sağlayan Tequivity’a ait yedeklemelerin yer aldığı bir Amazon Web Services (AWS) bulut sunucusunu ele geçirdi.