Trump yanlısı sosyal medya platformu GETTR, veri ihlali yaşadı

Eski Başkan Donald Trump ekibi tarafından 1 Temmuz 2021’de sessiz sedasız bir şekilde başlatılan yeni sosyal medya platformu GETRR, veri ihlali yaşadı ve veriler herkese açık bir şekilde yayınlandı.

GETTR, eski Başkan Donald Trump’ın danışmanı Jason Miller tarafından, Twitter’a alternatif olarak oluşturulmuş Trump yanlısı bir platform olarak geçiyor. Platformun açılmasından kısa bir süre sonra veri ihlali yaşamasıyla gündeme geldi. Bunu ilk olarak siber güvenlik firması Hudson Rock’ın kurucu ortağı ve CTO’su Alon Gal fark etmiş, Twitter hesabından duyurusunu gerçekleştirmişti.

Bir yada bir grup bilgisayar korsanı tarafından, GETTR’e ait veriler iki kısım halinde bir bilgisayar korsanlığı formunda herkese açık bir şekilde paylaşıldı. Anlaşıldığı kadarıyla ilk yayınlanan (1 Temmuz) verilerin site üzerinden elde edilmiş gibi gözüküyor fakat ikinci olarak yayınlanan (5 Temmuz) ve daha kapsamlı olan verilerin korumasız bir şekilde bırakılan API vasıtasıyla elde edilmiş.

Kaynak: webRecord

5 Temmuz’da bir bilgisayar korsanlığı formunda, GETTR’e ait 90.065 kullanıcıyla ilgili veriler herkese açık bir şekilde yayınlandı. Yayınlanan bilgiler arasında kullanıcılara ait mail adresleri, kişisel bilgiler, konum bilgileri gibi veriler yer alıyor.

Önceki Yazı

Mobil odaklı zararlı yazılımlar: Covid ve aşı temalı sahte uygulamarda artış

Sonraki Yazı

Microsoft, ‘PrintNightmare’ güvenlik açığı için acil bir yama yayınladı

İlgili İçerikler