More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Japonya, Ulusal Siber güvenlik savunma tarafındaki personel sayısını ve yeteneklerini arttıracak

Japonya Savunma Bakanlığı, giderek artan özellikle Çin, Rusya ve diğer ülkelerden gelen sofisitk siber saldırılarla daha iyi mücadele etmek amacıyla, özel sektörden işe almak dahil olmak üzere siber güvenlik birimini destekleyecek daha fazla personel alacağını duyurdu.

Nikkei tarafından yayınlanan yazıya göre; Japon Hükümeti şuan için personel sayısı 660 olan siber güvenlik savunma birimindeki personel sayısının, 2023 mali yılına kadar 1000’in üzerine çıkarılması hedefleniyor. Yeni yapılacak işe alımların bir kısmının da özel sektörden yapılacağı belirtiliyor.

Japonya hükümetinin siber güvenlik birimi olan SDF’nin iletişim ağına yapılacak bir siber saldırının ülke genelinde konuşlanmış birimlerin faaliyetlerini kesintiye uğratabileceğinden veya durdurabileceğinde endişe ediliyor. Ulusal güvenlikle ilgili gizli bilgilerin yanlış ellere geçmesi tadkirde ise ulusal güvenlik üzerinde önemli etkilerinin olabileceği belirtiliyor.

İlk etapta 800’e çıkarılacak

İlk olarak 660 olan personel sayısının, Mart 2022’de sona ercek olan mali yılın sonuna kadar 800’e çıkarılması hedefleniyormuş. Ek olarak 2023 mali yılına kadar bu sayının 1000’in üzerine çıkarılması hedefleniyor. Bunun yanında Japon hükümeti, askeri okulllarının mühendislik fakültesinde siber güvenlik derslerinin başlattığı belirtiliyor.

Dışarıdan destek alınmaya başlandı

Savunma Bakanlığı, giderek artan ve karmaşıklaşan saldırılara karşı kamu dışından da hizmet almaya başladı. Temmuz ayının başında Nippon Telegraph ve Telephone şirketlerinden siber güvenlik ile ilgili denetleme danışmanları ve LAC adlı siber güvenlik şirketinden de başka bir danışman tutmuş.

Yükselen güç olarak Çin

Dünyada Çin ve Rusya’nın siber alandaki faaliyetleri tüm hükümetler tarafından yakından izlenen bir durum olarak yer alıyor. Özellikle bu iki devletin deniz ve kara kuvvetleri tarafından yapılan fiziksel saldırıları, siber ve elektro manyetik saldırılarla birleştirme tarafına daha fazla odaklanmaya doğru gittikleri belirtiliyor. Bazı iddialara göre ise Çin’in siber saldırı birimlerindeki personel sayısnın 30 bin olduğu söyleniyor. Bundan dolayı da SDF’nin daha fazla personel alımı ve siber güvenlik birimlerinin yeteneklerini güçlendirmek için ABD ile çalışma çabalarının aciliyetini arttırdığı belirtiliyor.

Dikkat çeken rapor

İngiltere merkezli Düşünce Kuruluşu olan IISS tarafından geçen ay yayınlanan bir rapora göre Japonya’nın siber güvenlik yeteneklerinin, üç dereceli bir ölçekte en düşük olan üçüncü kademe olarak değerlendirilmiş.