More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Google, güncellenmiş yeni aracı yayınladı – Açık kaynaklı yazılımların güvenlik risklerini ölçme

Google, açık kaynak yazılımlar için otomatik Risk Puanı üreten ScoreCards adlı araca geliştirilmiş kontroller ve yeni özellikler ekleyerek yeni versiyon olan ScoreCards V2‘yi duyurdu.

Projenin amacı; günümüzde açık kaynaklı projelere dayanan pek çok yazılımın olması ve tüketicilerin bu yazılımların güvenli olup olmadığını anlamları için kolay bir yola ihtiyaçları bulunduğunun, bu araçlada bir projede değişen paketleri sürekli değerlendirmek için gereken zahmeti ve manuel çabayı en aza indirgemeyi amaçlamışlar.

ScoreCard v2 ile birlikte gelen yenilikler şunlardır:

1- Risklerin belirlenmesi
2- Kötü niyetli katkıda bulunanları tespit etme
3- Güvenlik açığına sebep olan kod
4- Sistem güvenliğinin ihlal edilmesini en aza indirgemek
5- Kötü bağımlıklar

Kaynak: Google

ScoreCards, açık kaynaklı projelerin güvenlik durumunun analizini otomatikleştirmeyi ve diğer kritik projelerin güvenlik duruşunu proaktif olarak iyileştirmek için güvenlik sağlığı ölçümlerini kullanmayı amaçlıyor. Araç, bugüne kadar 50.000’den fazla açık kaynak projesi için güvenlik kriterlerini değerlendirmek üzere büyütülmüş. Bu projeyi ölçeklendirmek içinde aracın mimari tarafında yeni bir tasarıma geçildiği, yatay ölçeklenebilirlik ve daha yüksek verim sağladığı içinde PubSub modeli seçildiği belirtilmiş.

Kaynak: Google

Google, ScoreCard verilerini bir veri analizi ve görselleştirme araçlarından biri olan Google Data Studio aracılığıyla da analiz ettiğini belirtti. Bununla ilgili yukarıda grafikte, veri havuzunda yer alan 50 bin veri için yürütülen kontrollerin ve başarılı/başarısız sonucunun bir dökümü gösterilmiş.

ScoreCard’ın şuan için 23 tane geliştiricinin katkısı olduğu belirtiliyor. Daha fazla geliştiricinin katkısını beklediklerini dile getiren topluluk, bu amaçla daha fazla geliştiriciyi katkı için beklediklerini belirtiyor.