ABD Siber Komutanlığı, Atlassian’daki CVE-2021-26084 güvenlik açığının henüz yamasını yüklemeyen ABD şirketlerini uyardı

ABD Siber Komutanlığı, tehdit aktörleri tarafından popüler bir proje yönetimi aracı olan Atlassian’daki yazılım kusurlarından yararlanarak ABD şirket ve kuruluşlarını hedef aldığını duyurdu. Bunun da tehdit aktörleri tarafından özel sektörde baş ağrısı yaratacak daha büyük bir kampanyaya hazırlanıyor olabileceğinin bir göstergesi olabileceği belirtiliyor.

ABD Savunma Bakanlı’ğının bir alt birimi olan Siber Komutanlık tarafından 3 Eylül 2021’de Twitter’da yayınlanan bir iletide, popüler bir proje yönetimi aracı olan Atlassian’daki mevcut CVE-2021-26084 açığının kullanımının devam ettiğinin ve daha fazla artmasının beklendiği belirtiliyor. Şu ana kadar herhangi bir şekilde yamayı gerçekleştirmeyenlerin acil bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğininde altını çiziyor.

Avustralya merkezli bir şirket olan Atlassian tarafından 25 Ağustos’da, müşterilerinin sistemlerindeki Confluence dağıtımlarını en son sürümüne yükseltmeleri konusunda bir danışma belgesi yayınladı. Kritik bir uzaktan kod yürütme güvenlik açığı olan CVE-2021-26084’ün Confluence Server ve Data Center’daki etkilediği sürümler arasında:

— Versiyon 6.13.23’den önceki sürümler
— Versiyon 7.4.11’den 6.14.0’e kadarki önceki sürümle
— Versiyon 7.11.6’dan 7.5.0’a kadarki önceki sürümler
— Versiyon 7.12.5’dan 7.12.0’a kadarki önceki sürümler

yer alıyor. Ek olarak Confluence Cloud müşterilerinin bu açıklardan etkilenmediği de belirtiliyor. İlgili güvenlik açığı Ortak Güvenlik Açığı Puanlama Sisteminde 10 üzerinden 9.8 olarak derecelendirilmiş.

Atlassian Confluence, kuruluşların kendi sunucularında yerel olarak çalıştırabilecekleri çalışma alanlarını ve projeleri yönetmek için Java ile yazılmış web tabanlı bir ekip işbirliği platformudur. Atlassian Data Center ise ekip takvimleri, analitik, daha gelişmiş izin yönetimi, içerik dağıtım ağı desteği ve daha fazlası özellikleri destekleyen, Confluence’ın daha zengin özelliklere sahip bir sürümüdür.

Exit mobile version